ÖĞRENCİMİZ HAFİZE ŞAHİN, 2016 RİO OLİMPİYAT OYUNLARI’ NDA

Moğolistan’ın Ulanbatur kentinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Eleme Müsabakaları ‘nda Öğrencimiz Milli güreşçi Hafize Şahin (63kg) altın madalya alarak Olimpiyatlara katılma hakkı elde etti.
      İkinci gün elemelerinde güreşen sporcularımızdan 63 kiloda güreşen temsilcimiz Hafize Şahin ilk maçında karşılaştığı Polonyalı rakibi Monika Ewa Michalik yenerek çeyrek finale çıktı. Burada da İsveçli sporcu Henna Katarina Johansson ile karşılaşan Şahin, 9-0 yendi. Yarı finalde de Kolombiyalı rakibi Leidy Marcela Izquıerdo Mendez’i 4-0 geçen Şahin, final karşılaşmasında Macar rakibi Marianna Sastin’i yenip  altın madalya elde ederek Olimpiyat vizesini aldı.
           Kendisini kutlar, Rio Olimpiyatlarında başarılarının devamını dileriz.

Doç.Dr.İlhan TOKSÖZ

Bu içerik 25.04.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 2943 kez okundu.